Reteta : Bulion de casa
RETETE > Conserve Pentru Iarna > Bulion de casa
|
![]() |
Cum a iesit reteta?
Like sau distribuie pagina prietenilor !
|
Ca sa prepari bulion acasa , bineinteles ca ai nevoie de rosii frumoase, sanatoase si coapte . Si daca aveti rosii de gradina e si mai bine , pentru ca rosiile de gradina sunt mai carnoase. Ca si cantitate alegeti voi de cate rosii aveti nevoie in functie de cat bulion vreti sa faceti . Cam la un kg de rosii ar trebui sa iasa 700-750 grame de bulion fiert.
Preparare Bulion de rosii
Rosiile se spala , se curata de codite si se taie bucati . Apoi se storc prin masina de tocat rosii , separand astfel sucul de rosii de coaja si seminte.
Sucul de rosii rezultat se pune la fiert intr-o oala si se lasa sa fiarba pana ce nu mai face spuma . Se mai amesteca din cand in cand , astfel ca spuma se va pierde in timpul fierberii. Bulionul de rosii este gata cand nu mai face spuma deloc . Se pune sare pentru muraturi dupa gust si se mai lasa cateva clocote , ca sa se topeasca sarea . Eu obisnuiesc sa pun si putin salicin.
Sticlele se spala bine cu detergent de vase si apoi se pun in cuptorul cald si se lasa sa se usuce cateva minute . In sticlele bine sterilizate se toarna bulionul fierbinte si se pun dopurile .
Aveti grija ca sticlele sa nu crape, acestea se pun pe o tava de metal sau puneti lama unui cutit sub fiecare sticla atunci cand le umpleti. Sticlele cu bulion se pun in pat de haine , se acopera cu o patura si se lasa pana ce se racesc singure. Apoi le puteti depozita in camara .
Daca la prepararea bulionului , dupa ce acesta nu mai face spuma , veti continua sa fierbeti mai mult timp , atunci veti obtine o pasta de rosii .
In ultimul timp , eu am inceput sa imbuteliez bulionul si in sticle de plastic , de 1/2 litru . Spal foarte bine sticlele cu detergent de vase si le las sa se usuca intr-un loc cald . De obicei le spal inante cu cateva ore de a pune la foc sucul de rosii . Cand torn bulionul in sticlele de plastic , pun intr-o oala apa rece si introduc sticla de plastic in apa , astfel ca apa sa fie aproape pana la gura sticlei . Dupa ce a terminat de fiert bulionul il las sa se raceasca cateva minute , apoi il torn in sticlele de plastic . Infiletez dopurile si le pun in pat de haine .
Bulionul sta foarte bine in sticlele de plastic si sunt mult mai usor de manevrat.
Observati in poze , cum partea mai groasa de bulion se alege , iar deasupra se formeaza un guler de lichid limpede . Cand se alege apa deasupra e semn ca bulionul va sta sigur.
Cum a iesit reteta?
Like sau distribuie pagina prietenilor !
|